Arda Turan klar för Galatasaray?

Kommer Arda Turan byta klubb i januari? Det är det som pratas inom den turkiska fotbollen just nu.

De senaste tre matcherna har Arda inte varit tillgänglig för spel för Istanbul Basaksehir på grund av en skada. Utöver det har det blivit nio matcher i ligan och det mesta inhopp. När Basaksehir mötte Galatasaray på bortaplan och vann med 1-0 så pratades det mycket om Arda Turan och Fatih Terim som innan matchen skapade fred mellan varandra. Detta skapade genast igång spekulationerna om en comeback i Galatasaray.

Nu har flera turkiska sportmedier uppmärksammat Arda Turans aktivitet på sociala medier. Den turkiske mittfältaren har tagit bort Istanbul Basaksehir från sin profilbio och det står nu enbart ’football player’. Samtidigt har spelaren bytt profil och omslagsbilder till sig själv i civila kläder. Utöver det skickade en Arda Turan iväg en statusuppdatering som väckte nyfikenhet omkring vad som händer med hans framtid:

Arda ska även ha delat en story på sin Instagram när han kollar på Lejonkungen vilket också pressade på spekulationerna kring en flytt till sin gamla klubb där han fick sitt genombrott:

Det återstår att se vart Arda hamnar men kopplingarna om en flytt till Galatasaray har bara ökat.

När Arda kom tillbaka till den turkiska ligafotbollen i januari 2018 på lån till Istanbul Basaksehir från Barcelona så väckte han starka reaktioner bland Galatasaray-fansen. Anledningen var att Arda hade sagt att han endast skulle återvända till Galatasaray om han kommer tillbaka till Turkiet – men istället blev det då ligakonkurrenter Basaksehir. Nu verkar det mesta vara förlåtet och många supportrar ser Arda Turan i Galatasaray igen.

Arda Turan lämnade just Galatasaray när han blev såld till Atletico Madrid för 13 miljoner euro i sommafönstret 2011. Där blev det stora framgångar innan han flyttade vidare till Barcelona 2015.

Arda Turan i Galatasray-tröja.
Arda Turan i Galatasaray-tröja.