Champions League: Galatasaray utspelade av PSG

Det blev ingen Europa League-plats för Galatasaray heller som förlorade stort mot Paris Saint Germain under onsdagskvällen.

”Gala” hade fortsatt Europa-spel att spela för, medan PSG var redan klar etta i gruppen och ändå körde Paris-laget över Galatasaray med 5-0. Hemmalaget tog kommandot i matchen och gjorde två mål i matchens första halvlek. Inom loppet av tre minuter (32:a och 35:e matchminuten) gjorde PSG mål först genom Mauro Icardi och sedan även Sarabia.

Galatasaray hade det svårt matchen igenom och redan i andra halvleks första minut gjorde Neymar 3-0 efter att ha blivit framspelad av Kylian Mbappé. I den 63:e minuten var det mål igen och denna gången ombytta roller på Nyemar och Mbappé. Inbytte Edinson Cavani satte matchens sista mål i den 85:e minuten med en straffspark.

Galatasarays säsong i Champions League 2019/20 slutar med en fjärdeplacering (sist) i gruppen och missar därmed avancemang även till Europa Leauge-slutspelet. De turkiska mästarnas säsong i årets Champions League-turnering har varit allt annat än lyckat och den 100:e segern i turneringen får vänta för ”Gala” som inte vunnit på elva raka matcher ute i Europa. Av de 285 matcher som Galatasaray har spelat ute i Europa har det blivit 99 vinster, 75 oavgjorda och 111 förluster.