Hamit Altintop lottade åttondelsfinalerna för Champions League – toppmatcher väntar

Den förre turkiske landslagsspelaren Hamit Altintop var på plats i Nyon, Schweiz vid lottningen av åttondelsfinalerna i Champions League

Hamit Altintop är idag styrelsemedlem i det Turkiska fotbollsförbundet och tillsammans med den förre engelske landslagsmannen Kelly Smith. Altintop gjorde 84 landskamper för Turkiet och 7 mål på dessa matcher och var en av de viktigaste spelarna under sin tid i landslaget, inte minst i EM 2008 när Turkiet kom 3:a.

Den turkiske mittfältaren representerade storklubbar som FC Schalke 04, Bayern München, Real Madrid och Galatasaray.

Altintop spelade själv Champions League-finalen 2010 med Bayern München som förlorade mot Inter med 2-0 på Santiago Bernabeu. Den här säsongens Champions League-final spelas i Istanbul och på Atatürk Olympiastadion. Arenan har anordnat finalen tidigare 14 år sedan när Liverpool besegrade Milan i en mycket klassisk match. Milan ledde 3-0 i halvtid men Liverpool kom tillbaka i andra halvlek och gjorde 3-3 och vann sedan på straffar.

Lottningen som Altintop drog skapade minst sagt en längtande och spännande känslor hos de som var på plats när han lottade fram åttondelsfinalerna, bland annat lottades Real Madrid mot Manchester City och Borussia Dortmund mot Paris Saint Germain.

18 februari & 11 mars
Borussia Dortmund (GER) v Paris Saint-Germain (FRA)
Atlético (ESP) v Liverpool (ENG)

19 februari & 10 mars
Atalanta (ITA) v Valencia (ESP)
Tottenham Hotspur (ENG) v Leipzig (GER)

25  februari & 18 mars
Chelsea (ENG) v Bayern München (GER)
Napoli (ITA) v Barcelona (ESP)

26 februari & 17 mars
Real Madrid (ESP) v Manchester City (ENG)
Lyon (FRA) v Juventus (ITA)