Manchester City trappar upp jakten på Caglar Söyüncü

Den turkiske mittbacken drar till sig stort intresse på marknaden och nu sägs de engelska ligamästarna vilja ha Caglar Söyüncü för att lösa sin försvarskris.

Leicester City imponerar i Premier League och har släppt in minst mål (8 stycken) i ligan och ligger tvåa i tabellen. Samtidigt har Caglar Söyüncü ersatt rekordmannen Harry Maguire (som såldes till Manchester United för 80 miljoner pund i somras) med bravur och nu är frågan om Leicester lyckas hålla kvar i sin nya försvarsklippa.

Enligt ansedda The Times så har Manchester City gjort den 23-årige mittbacken till sin prioritet att hämta in och ersätta Vincent Kompany som lämnade i somras. Tidningen rubricerar nyheten med att skriva att ”Man City vill ha in Caglar Söyüncü för att fixa försvarsläckan”. Samma källa skriver att klubben är nära att förlänga med Pep Guardiola och så fort det är klar så kommer ett ”nybygge” att påbörjas i truppen där klubben även letar aktivt för att hitta en ersättare till David Silva som lämnar efter denna säsongen.

Det var inte så länge sedan som Caglar Söyüncüs agent, Mustafa Dogru, sa till turkiska Radyospor att den turkiske mittbacken inte har några intentioner på att lämna utan tänker stanna kvar och bli bättre i Leicester och nå stora framgångar.

Även Leicester Citys tränare, Brendan Rodgers, sade att ingen spelare kommer att lämna i januari tidigare i förra veckan.

Enligt The Times så vill Manchester City, som har halkat efter rejält bakom ligaettan Liverpool (elva poäng bakom), värva Caglar i januarifönstret. Klubben anser att försvaret inte håller tillräckligt då Aymeric Laporte är långtidsskadad och varken John Stones eller Fernandinho (som har fått spela en del som mittback) har imponerat i försvaret. City har släppt in 16 mål på 14 matcher och vill nu hämta in försvarare till laget.

Frågan är då om en flytt kan bli möjligt. Caglar har enligt sin agent inga intentioner på att flytta och Leicesters tränare har alltså stängt igen dörren. Ska de komma något bud så lär det få vara något väldigt högt för att kunna få Leicester att överväga en flytt för en av deras bäste spelare den här säsongen.

talkSPORT skriver med hänvisning till källan The Times, att Caglar är en ”Turkish Delight” och att ”Man City förbereder ett bud för Leicester-stjärnan Caglar Söyüncü som ersättare till Vincent Kompany och för att lösa Manchester Citys mardrömmar i försvaret.”