Damien Comolli kommer med ett uttalande efter att ha lämnat Fenerbahce

I veckan meddelade Fenerbahce att de har gått skilda vägar med sportchefen Damien Comolli.

Det var inför förra säsongen som Ali Koc, då nybliven president i klubben, värvade Damien Comolli som sportchef till Fenerbahce. Klubben har fått en hel del kritik för sina värvningar och inte minst för förra säsongen som inte motsvarade förväntningarna och förra veckan när Fenerbahce värvade Simon Falette från Eintracht Frankfurt så började det skrivas mycket om att det var presidenten själv som värvade mittbacken och att Comolli inte hade något med affären att göra. Samtidigt rapporterades det att Comolli ska ha haft intressen och relationer till agentföretaget som representerar spelaren – något som den Damien Comolli gick ut och dementerade via sina sociala medier och tillade även att han kommer vidta rättsliga åtgärder för anklagelserna.

Nu har Damien Comolli kommit med ett ännu uttalande efter att ha lämnat Fenerbahce:

”Kära Fenerbahce-familjen, igår avslutades avtalet mellan mig och klubben. Egentligen hade jag meddelat min avgång den 25:e februari 2019 och påbörjade att följa min uppsägningstid som var på 12 månader. Under den här perioden så framförde jag några gånger min ansökan om att få lämna i förtid men jag lyckades inte få det igenom. Under dessa månaderna försökte jag koncentrera mig 100% och skrapa ihop ett konkurrenskraftigt lag trots finansiella svårigheter.

Jag jobbade under tanken och visionen med projekt för en ny förståelse och ny finansiell modell som behövdes för Fenerbahce och Turkisk fotboll.

Jag och laget har fått ta mycket orättvis kritik och inom en kort framtid så kommer det visa sig att de inte har varit rätt. Jag vill även tillägga att jag har en stor beundran för den stora passionen som Fenerbahce-fansen visar. Min avgång godkändes inte den 25:e februari men det gjordes idag och det vill jag tacka presidenten för. Jag önskar laget det bästa.”