Byt Linderoth!

Linderoth är på bättringsväg och har den senaste tiden fått speltid i Galatasaray. Han byttes in i den senaste matchen mot Manisaspor och stod väl inte för någon hejdundrande inhopp precis, han var på plan, inte mycket mer. Förra veckan skrevs det om att Elfsborg ville ha honom och att hans kontrakt går ut till sommaren, frågan är om inte klubben borde sälja honom till Elfsborg och åtminstone få någon krona för honom, istället för att släppa honom gratis i sommar, för jag tror inte att man kommer att satsa vidare på honom. Däremot har jag en känsla innerst inne att Tobbe kan hitta tillbaka till sin forna fina form, leverera och förlänga sitt kontrakt med GS, men det är en avlägsen känsla som jag inte vet om jag ska förtränga eller om jag ska tro på.

Däremot tror jag att Linderoths karriär går mot sitt slut, det blir inte många år till på högsta nivå och där av kanske Galatasaray borde kolla sig om efter en ny defensivmittfältare, kanske skulle denna mittfältare även denna gång kunna vara svensk, i mina ögon skulle IFK Göteborgs Gustav Svensson vara ett mycket fint tillskott i truppen.

Gustav visade i U21 EM att han har potential och är enligt mig den bästa spelaren i IFK just nu. Han sliter som ett djur i mitten och kommer säkerligen inom några år vara ordinarie i landslaget. Det vore där av optimalt att byta ut gamla Tobbe mot unga Gustav, för att på så sätt dels investera inför framtiden och dels satsa på någon som verkligen vill ta för sig.

För den Tobias jag såg senast mot Manisa såg inte alls speciellt bra ut och långt ifrån den gamla toppformen, vilket är tråkigt, men sant.

Ett innermittfält med Topal och Svensson som säkrar hemåt och leker duracellkaniner med en Elano framför dessa herrar, oj oj oj, det hade smakat mumma! Dessutom tror jag Rijkaard och Neeskens hade lyckats omvandla Gustav till en riktigt nordiskviking!