Därför är ryktet falskt…

Som jag nämnde igår skrev tidningen Aksam att Ivan Obolo kan vara på väg till Turkiet och då vara en sorts ersättare till den skadade Milan Baros. Svenska medier och fansiter verkar blint ha trott på detta rykte och därför kan det vara bra att belysa vad det är för källa alla utgår ifrån.

Igår skrev man i en notis att Sportchefen Haldun Ustunel hittat sin nya anfallare till det kommande halvåret och det skulle då vara AIK´s anfallare Ivan Obolo. Men då kan man ju först och främst nämna att Aksam är en dålig källa, liksom dem flesta andra tidningarna och medierna i Turkiet. I en bransch där man i Turkiet har ett 30-tal tidningar, bygger tidningar ofta sina artiklar på rent nonsens. Noterbart i detta fall är hur samma tidning en gång i tiden skrev att Derek Boateng var klar för Sivasspor. Dagen därpå gick AIKs hemsida ut med att man sålt Derek till Israel.

Annat som talar emot detta rykte är att LigTV, som är en av få trovärdiga källor i dem flesta fallen, igår gick ut med nyheten att Sportchefen och Rijkaard under denna vecka ska prata om dem olika behoven laget har gällande spelare materialet, vilka positioner som måste stärkas och vilka spelare som inte platsar.

Dessutom måste klubbar från Turkiet tänka på kvoten för utländska fotbollsspelare. Man har rätt till att använda 6 utländska spelare i startelvan och byta in 2 ytterligare under matchens gång. Ser man till vilka spelare man har i dagsläget så skulle det vara otroligt onödigt för klubben att värva in en medelmåttig anfallare som Obolo och på så sätt slösa en plats på det.

Rykten kan alltid stämma, men det är tyvärr, mycket som talar för att detta rykte inte blir mer än just ett rykte. Tänk på att den enda källan är AKSAM, alla tidningar i Sverige använder denna tidning som källa. En annan tidning har jag hittat på nätet som nämner detta rykte och det är en tidning vid namn Yenisafak som dessutom skriver att GS skulle vara intresserade av att LÅNA spelaren. Hur stor är chansen att AIK vill låna ut en spelare som vars kontrakt går ut om 6 månader?

Därtill kan man lägga till att Galatasaray gått ut med att man satsar på att vinna Europa League, är detta då en värvning i den linjen som man värvat efter under sommaren då man värvat etablerade namn som Keita, Elano och Franco… inte riktigt i min mening.

Där av ta detta rykte med en handfull salt och inte en nypa och kom ihåg att om ryktena som kommer i Turkiskmedia skulle stämma så skulle MFF´s gamla ytterback vara ytterback i GS sedan 2 år tillbaka och AIK´s kapten Nisse J skulle i fjol ha gjort sin debut i Galatasaray…