De Nigris död…

Det är med sorg jag skriver att den mexikanska anfallaren Antonio de Nigris har avlidit. De Nigris som nu senast spelade i Grekiska Larissa har i flera år spelat i Turkiet och där representerat Gaziantepspor, Ankaraspor och Ankaragücü. Det var inatt runt klockan 03:00 som fick en hjärtattack och tyvärr lämnade han bara 31 år gammal jordelivet. Det är tråkigt att en så relativt ung spelare ska ha ett sånt här öde.

De Nigris blev känd i Turkiet efter att ha gjort mål för Gaziantep i en bortamatch mot Fenerbahce, som målgest drog han ur strumpan upp en wreslingmask och satte på sig denna, se bild. Han var en respekterad fotbollsspelare och när jag först såg hans namn i tidningen idag blev jag glad över att han kanske var på väg tillbaka till Turkiet, men så var inte fallet. Han efterlämnar sig en fru vid namn Sonia och en 5 årig dotter, Miranda.

16 landskamper för Mexico gjorde han och han representerade utöver dem Turkiskaklubbarna och Larissa även Monterrey, Club America, Villareal, Poli Ejido, Once Caldas, Puebla, Pumas och Santos.

Må du vila i frid / Allah rahmet etsin…