Fisko Franco?

Det är många som tycker att Leo Franco är ett fiasko i målet, kommentarer på tidningsartiklar och inlägg på forum visar att supportrarna inte har någon tillit till vår argentinska målvakt som klubben signerade i somras, vars kontrakt hade gått ut med Atl.Madrid. Vad är då svaret på frågan om Franco är ett fiasko eller inte…

Först och främst om vi pratar ut om det mål som Manisa gjorde, 1-1 målet av Simpson,

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yCnWYwjB110]

Analyserar man Francos insats vid målet så kan man säga att han står lite underligt, väldigt nära Sabri som har första stolpen, i och med att ingen spelare har andra stolpen innebär det att Franco och Sabri täcker av betyder 20 % av målets yta, vilket innebär att närmare 80 % är fritt att göra mål på. Det är ett juniormisstag av laget att inte ha en spelare på bortrestolpen och det måste Franco axla. Han MÅSTE se till att placera spelarna där han vill ha dem, ville han nu inte ha målet är det en stor miss det också. Däremot är det en stor miss av Mustafa Sarp som gör att Simpson gör målet, han släpper markeringen helt och det är öppet mål för Simpson att sätta bollen på. Summan av kardemumman, Franco gör ett misstag i placeringen av spelare och att han står så nära Sabri.

Går vi vidare till en analys av hela säsongen så har laget släppt in 17 mål, ser man till toppkonkurrenterna FB, BJK och Bursa så ser vi att det är FÖR många och det tyder på att det inte fungerar där bak, men då ska man även inkludera backlinjen i detta problem. Det har svajjat ordentligt defensivt för Galatasaray och det är som jag nämnt i tidigare inlägg där man måste lösa problemet. Man säger ju att ett lag byggs bakifrån och det tror jag att man trodde att man gjorde inför säsongen då man värvade Zan, Ufuk och Franco, men då Zan inte alls inger någon säkerhet och inte Franco heller, så är det inte bra byggt.

Jag tycker inte Franco spelar dåligt, en del mål är riktiga målvaktstabbar, men många av målen är på grund av att laget inte försvarat ordentligt. Jag skulle faktiskt vilja se att GS vågade ge Ufuk chansen eller Aykut, så dem kan sätta lite press på Franco så att han känner att han har någon som flåsar honom i nacken. Angående Ufuk så tycker jag han ska ha speltid, han var otroligt bra dem gånger jag såg honom i Mansia, men har man värvat honom för att värva en sittplats på läktaren har man begått tjänstefel, han behöver speltid för att utvecklas. Man måste våga ge spelare chansen i målet, ta bara Volkan som fick chansen i Fener, han är landslagsmålvakt nu!

Så sätt lite press på Franco, det skulle nog höja konkurrensen och höja Francos prestationsnivå.