GS Bonus Card

Nu vet jag sedan tidigare, dock inte in på detalj, att Fenerbahce sedan tidigare har något som heter ”Taraftarkarti” (Supporter kort) vet dock inte vad den innebär, men det är något i stil med att man har förköpsrätt till biljetter, att man då har möjlighet att köpa biljetter någon dag tidigare än alla som inte har. Man deltar i utlottningar av prylar och biljetter och beroende på om man har vanligt- ,guld- eller platinumkort får man olika rabatter på Fenerium som är klubbens egna butikskedja.

GS Bonus Card är väl ett projekt i samma typ som Fener har, men man har tagit det steget längre, tror jag, det skulle då vara att om man inte har detta kort så får man inte se matcher på den nya arenan. Med andra ord innebär det att när man köper biljett så tankas biljetten på kortet och när man gör en inpassering på arenan så är det genom någon sorts kortläsare. När jag fick höra detta är min första tanke, innebär detta att lösbiljetter inte är möjligt att köpa(?) och detta borde innebära att åskådare som går på matcher som turister lär minska drastiskt, då dessa måste ha ett supporterkort. Men saken är den i detta fall att man måste vara Turkiskmedborgare för att överhuvudtaget kunna beställa en sådan…

Därför får vi se hur detta verkligen visar sig bli, men jag tolkar det som ovan och när Yigit Sarda, vice ordförande, säger att parkeringsbiljetter och försäljning på arenan kommer ske via detta kort, förstår jag det som att man är tvungen att ha kortet. Detta är säkert positivt på det sättet att folk som bara kommer för att förstöra inte kommer att komma då dessa lättare kommer att kunna identifieras men det skapar det problemet att spontanfotbollen och tursitfotbollen riskerar att dö ut. Det sistnämnda är något man dessutom bör värna om med tanke på att den nya arenan kommer att ha 52 tusen platser som måste fyllas och fotbollsturister leder till att åtminstone några av dessa platser kommer att fyllas. Dessutom ska det likt Fenerbache Karti fungera som rabattkort på GS-Store och när man handlar vanligtvis i affärer ska någon lira gå till klubben.

Detta kan bli en riktig hit, men det kan samtidigt bli ett fiasko. Vet inte om man tänker på att Turkiets befolkning inte är speciellt rika och att många under dessa kristider går arbetslösa. Istället för att sänka biljettpriset och skapa större möjligheter för folk, innebär kortet att man riskerar att tappa en hel del supportrar och hur kul är det om bara 20 tusen är på en arena som tar 52…

Roligaste från presskonferensen var annars videoklippet där Nonda och Keita pratar om GS Bonus Card och dess fördelar, har ännu inte hittat videon för denna reklam, men så fort jag hittar den så kommer den upp, tills dess får ni gotta er i denna bild på Keita från reklamen.