GS tappade greppet

Galatasaray hade idag chansen att ta över förstaplatsen från Fener, men misslyckads och fick bara oavgjort mot Manisa trots att man ledde matchen den stora delen av matchen. Efter att Harry Kewell gjorde 1-0 i först halvlek och Galatasaray under början av andra halvlek spelade ut Manisa trodde dem flesta att detta skulle bli en enkel trea, men tyvärr gjorde kanadensaren Josuha Simpsons 1-1 i den 82:a minuten och förstörde denna kväll för oss GSare.

Det var på hörna från höger, sett med motståndarögon som Simpsons var framme efter att han lurat bort den spelare som markerade honom, Mustafa Sarp. Att GS glömde att ha en spelare på bortre stolpen kostade laget segern, riktigt juniormisstag, ett mål som man inte får släppa in på den här nivån. Men men, serien är lång och vi har 2 poäng upp till serieledaren. Dock blir det en riktigt svårt bortamatch på Fredag mot liga 4:an Bursaspor. Gäller att där minst få med sig 1 poäng för att inte tappa mark i toppen och inte bjuda in Bursaspor till ligatoppen.

På frågan vart det brister för Galatasaray så är svaret enkelt, det är i defensiven. Hakan Balta fungerar som vänsterback, men mittbacksparet Servet-Zan som på pappret ska vara hur stabila som helst är inte ett kassaskåpssäkert par. Det är här det behövs en förändring då båda spelarna har samma spelstil, stora grabbar, som spelar primitiv fotboll. Man behöver bredvid en sådan typ av spelare ha en mer spelande mittback, typ Emre Gungör, men denna är ständigt skadad och där av är det viktigt att få in en mittback av bra kaliber, helst 2 och då sälja Zan, Servet, Gungör. Dock är detta inte FM, så vi lär få ha kvar åtminstone 2 av dessa…

Dessutom tycker jag att man måste åtgärda högerbacksplatsen. All heder åt Sabri som kämpar som ett djur, men han är offensivlagd och är ingen högerback av hög klass. Vi behöver en högerback som är en högerback i grunden och inte en offensiv ytterspringare.

Dessutom behöver man på mittfältet hitta sina positioner och även här göra förändringar. I min värld skulle ställa upp med något liknande:

——————-Ufuk/Franco——————–

Ny ———– Ny ————–Ny ———–Balta

————Topal————–Sarp—————–

Keita—————-Elano——————–Arda

——————Nonda/Kewell——————–

Vilka kan då vara lösningen i mitten? Jag vet inte, men det jag vet är att Servet vill utomlands och Zan inte har hjärta för klubben. När jag idag läste att Egemen i Trabzon inte är välkommen där så skulle det inte skada i min värld om man värvade in honom, men egentligen vill jag se utländsk disciplin på denna position. Likt det radarpar vi hade för några år sedan med kroaten Stjepan Tomas och Rigobert Song. Jag har tyvärr inga roliga namn att höfta med, men någon måste in.Kanske skulle Sigurdsson i IFK inte vara ett dåligt namn, det är ärligt talat lite stake i den grabben. Spelar man med honom och Egemen, så skulle det bli riktigt intressant, vilka jävla kamikazebackar 😉

Dessutom måste man få in Elano i spelet och flytta ut Arda på kanten igen, Elano är i mina ögon typen av spelare som ska ha mycket boll och han ska kladda med den, mycket! Arda ska vara på kanten, det är där han hör hemma. Ayhan Akman, kan man dessutom dumpa direkt, han har aldrig varit en superspelare och ända anledningen till att han idag spelar är att det inte finns någon bättre och han är en ”trotjänare”.

Men men, jag ska inte vara för kräsen, får man till 1 ny mittback under vinteruppehållet blir jag störtnöjd, jag kan leva med Sabri, men inte för evigt. Anledningen till att jag inte räknar in Ugur är för att han inte kommer att bli något. Är man borta i över 1 år i dagens fotboll så har man ingen chans att bli något, inte så sent i livet som Ugur skadade sig.

Så ja, nu har jag lekt nog med FM för idag, bäst att ta och lägga sig och leva vidare med ett poängtapp och stödja laget. Tänk om Linderoth hade satt sitt läge i 88 minuten eller vad det var, fy fan. På tal om Linderoth… Sälj honom! Han är bra, MEN, han kommer inte komma upp i hög internationell standard igen, dessutom passar han inte i en 4-2-3-1 uppställning, om jag ska vara ärlig.

GS har dem senaste 7 veckorna tagit 11 poäng, det är inte riktigt okej, jämfört med BJK som tagit 21, känns som GS måste börja vässa formen! Bursaspor som vi möter nästa vecka har senaste 7 omgångarna tagit 16 poäng, vilket inte är dåligt och den anledningen till att man ligger 4:a.

KÄMPA CIM-BOM-BOM!