Kaos i Trabzonspor

Slår man upp ordet KAOS i en turkiskordbok kan man snart avläsa ordet Trabzonspor, det är helt ofattbart hur dåligt den här klubben ständigt har sköts, trots den stora potential man har och har haft. Det är ärligt talat pinsamt dålig nivå på hur man sköter klubben, ifjol sparkade man den framgångsrika tränaren Ersun Yanal som byggde ett topplag av Trabzonspor och ersatte honom med belgaren Hugo Broos.

13 matcher in i årets upplaga av Turkcell Süper Lig har man bara 18 poäng och befinner sig på en 9:e plats, nu utan tränare, då Hugo har fått sparken! Dessutom är några av dem mest tongivande spelarna på pappret Gökhan Unal, Egemen och Rigobert Song petade och det vankas för dessa herrar böter för att dem spelat så dåligt. Med andra ord är det KAOS och frågan är hur dem ska lösa problemet.

FC Seols nu föredetta tränaren, Senol Gunes, som ledde Turkiet till VM Brons 2002 och som åren därefter framgångsrikt har lett koreanska lag har bestämt sig för att lämna Korea och flytta hem och han håller inte dörren stängd för sin moderklubb Trabzonspor som han har tränat en gång i tiden. Han vill dock ha en managerroll likt Wenger och Ferguson, frågan är om Turkiet och framförallt kaosklubben Trabzonspor är redo för detta. Jag tvivlar inte på att Senol är ”The Man for the job”, men frågan är om han verkligen vågar ta risken!

Klart som korvspad är det i alla fall att Trabzonspor inte hör hemma på en 9:e plats, utan man ska vara i toppen av tabellen!