Korthuset Galatasaray rasar

Det som började som en säsong i dur har snabbt övergått i moll och det är med skräck man som Galatasaraysupporter ser framåt. Den instabilitet och det fuskbygge klubben har byggt upp gör att tummarna man håller varje match börjar bli blå. Igår fick vi bevittna en katastrofal fotbollsinsats från Galatasarayssida och så här dåligt har jag inte sett Galatasaray på länge. All lust och harmoni verkar som bortblåst i anfallsspelet vilket innebär att det inte bli mål, något som i sin tur resulterar i att vi förlorar matcher. Att vi har ett problem bakåt har vi vetat om från början av säsongen, men då laget presterade i början av säsongen kunde man se förbi det faktum att vi släppte in mycket mål.

Men när anfallsspelet har dött ut, så syns det allt för tydligt att försvaret är dåligt. Frågan är nu bara hur man kommer att reagera i Januari, i den bästa av världar kommer det att ske någon sorts förändring, men med tanke på att man gjort av med ett över 10 miljoner euro under sommarensuppehåll på Keita och Elano så är det oklart om det finns några summor att arbeta med och i så fall vilka.

Att GS överhuvudtaget hittade över 10 miljoner att värva med under sommaren var ett mysterium och det är många som nu undrar vart dessa pengar kommer ifrån. Leker Polat & Co med klubbens framtid? Det är frågan, för efter år av ekonomiskkris är det otroligt att man instället för att betala skulder väljer att värva spelare, i mina ögon.

Som jag skrev i senaste matchrapporten efter Manisamatchen, är det Servet – Zan som mittbackar som inte går ihop. Dock ska jag väl även tillägga efter denna match att Mustafa Sarp – Mehmet Topal och Baris Özbek inte är någon trio man ska starta med på mittfältet. Topal är den i mina ögon med störst potential och den som bör ta hand om den defensiva rollen. Däremot måste man framför Topal ha två kreativa mittfältare, i min värld är en Elano i toppform en av dessa två samtidigt som jag gärna ser en spelare bredvid dessa två herrar. Vem vet jag inte, men någon lirare som löper och skapar ytor för sina kamrater, samtidigt som han har bra teknik. Med andra ord låter det som en dyr spelare!Kanske är denna spelare Arda, men problemet med Arda är att han inte har något lätt löpsteg som i dagsläget och ser för tung ut som fotbollsspelare.

Det som är vitalt i en 4-3-3 uppställning är att mittbackarna och den defensiva mittfältaren är stabila och säkra, det är inte den vi har idag. Ser man till truppen är det Emre Gungör som är ett bra komplement till Servet, men Emre är skadad och har så varit i snart 2 år. Samtidigt som Servet har tankarna på annat håll, jag misstänker att han har något på G från Europa och det är lika bra, för i dagsläget gör fjunisen Semih Kaya mer nytta än Servet. Zan ska vi inte prata om, BJK fansen är i extas över att ha blivit av med honom… det är inte jag!

Ser man till matchen då, så var Bursa bättre på alla stadier. Man vann välförtjänt med 1-0 efter att Volkan Sen en bit in i andra halvlek gjorde mål, denna Sen ser jag väldigt gärna i Galatasaray. Han är kick och skulle GS bestämma sig för att göra en värvningsräd i Turkiet i vinter så är Sen högt upp på listan, dock inte som anfallare utan som den där snabba, kvicka och tekniska mittfältare på mitten. Ett Galatasaray med mittfältet besatt av Sen – Topal – Elano ( i forna form) skulle vara trevligt att skåda samtidigt som man spelar med Keita-Baros-Kewell på topp. Där pratar vi offensiv, men det är något vi inte ska fokusera allt för mycket för, det är nämligen i defensiven det går tungt också!

Enligt tidningar är Egemen riktigt lös i Trabzon, Egemen och Emre Gungör till våren, det hade varit mumma! Det tragiska är att man signerade Zan, dyrt, till ett 2 års kontrakt. Hur ska man göra sig av med honom? Angående honom kan jag ju notera denna skandal…

Han har lyckats med bedriften att nu två matcher i rad få gultkort på grund av snack…. EFTER MATCHEN ÄR SLUT!!! Hur i helvete går det ihop? UT MED IDIOTEN, säger jag bara, pinsamt agerat av en proffesionell fotbollsspelare.

Inte undra på att Turkiet inte går till något VM när man bildar backparet Servet – Zan, var inte det en förvarning till ledningen när man värvade honom?