Laul Calling eller Pajas Calling?

Det var idag på Aftonbladets första sida som jag idag såg en länk om Turkiskfotboll, det är en rubrik som såg ut likt följande:

 

TV: ”Det går inte annat än att skratta”

Absurda tv-bilder på läktarvåldet i Istanbul Erik Niva: ”Man ska inte romantisera det här, men det är så sanslöst att man knappt kan tro det”.

Jag klickade på länken och vips kommer jag in på en sekvens i ett program vid namn Laul Calling, lett av en föredetta fotbolls spelare med meriter från

Denna meriterade fotbollsspelare sitter i studion tillsammans med sin vapendragare Erik Niva som arbetar som journalist på Aftonbladet. Nog om bakgrunden nu på det som irriterar mig, nämligen det att man kastar skit på Turkiskfotboll och försöker göra det till åtlöje. Man visar en sekvens från det derby som vi fick uppleva för 3 år sedan då Galatasaray tog emot Fenerbahce. En match som urartade och ledde till att klubben fick ett straff på 5 matcher utan publik. Det otroliga är att någon på Aftonbladets redaktion grävt fram dessa bilder och vill visa dem, i vilket syfte? Det finns bara ett syfte och det är att kasta skit på Turkiskfotboll. Men man undrar hur en svensk ”sportjournalist” som kommer från Sverige, där vi har större problem med fotbollen, skrattar och kallar saker för absurt i Turkiet?!

Här är klippet i sin helhet och alla GSare är medvetna om denna skandal och majoriteten av supportrarna och klubben fördömer dessa scener, då det inte är acceptabelt beteende på en fotbollsläktare, det fläckar ner Turkiskfotboll, javisst.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zRxlVZQvYp4]

Men faktum är att vi fick ett straff, rekordsummor i böter och 5 matcher utan publik. Dessutom gick klubben miste om ett stort sponsorkontrakt med Vodaphone, så ja, vi vet att vi en gång i tiden gjorde fel. Men Aftonbladet ska fan inte tro att detta är vardag i Turkiskfotboll. Dessutom ska dem svenska experterna inte glömma vilka skandaler vi sett i SVERIGE!

Skandal 1: Terror Tommy

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Hjqw6mGyGbc]

Något vi ännu inte bevittnat i Turkiskfotboll är att en fotbollssupporter springer in på planen och sparkar ner domaren bakifrån. Detta är otroligt ”ABSURT” och jag vet inte, jag kan inte skratta, vilket jag inte gör när jag ser GS-FB klippet, jag blir så oerhört besviken när jag ser hur folk förstör fotbollen i Turkiet, men vad är det då vi bevittnar i Sverige?

Skandal 2: Planstormning DIF – Assyriska

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=f-2QHmv3kxo]

Denna incident skedde förra månaden, eller förlåt, den här månaden, det är fortfarande November. Supportrar till ett svenskt fotbollslag springer in på planen för att fira, men slår samtidigt ner ett par motståndarspelare

Skandal 3: Planstormning AIK – Hammarby

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iHS_46yis1M]

2004, AIK är på väg ner i Superettan och vi får se en planstormning där supportrar springer in på planen och härjar. Detta har vi inte bevittnat och detta är banne mig också absurt. Inget vi sett i Turkiet och trots att det är väntat i Sverige, har det aldrig varit väntat i Turkiet.

Skandal 4: Avbruten match

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QVgxH5tlZZ0]

2006, Hammarbyssupportrar stormar planen och är så pass hotfulla att matchen avbryts innan den spelas klart.

Så för att sammanfatta det hela, Laul, Niva och Aftonbladet behöver inte göra en 3 år gammal händelse i Turkiet till en förstasides nyhet i ett försök att smutskasta våran fotboll och den brist på passion vi har i Turkiet. Ni kan istället ta och analysera dem händelser jag länkat till ovan, samt alla incidenter som saknas på listan. Svenskfotboll har stått för många fler skandaler än vad Turkiet har gjort, om man jämför storleken på fotbollen i dem båda länderna. Vi är inte stolta över att vi får bevittna skandaler i samband med fotboll som spelas i Turkiet, men innan man kastar sten i glashus, ska man nog se sig om i sin egen garderob efter lik.

I Turkiet skrattade vi och hela fotbollsvärlden åt stolpfusket, det var banne mig absurt på många sätt och vis samtidigt som vi skrattade högt åt det förbund som valde att strunta i fusket, trots att TV bilderna fanns och har bevittnats av hela världen!

Jag vill avsluta med att poängtera att jag inte försöker kasta skit på något lagssupportrar, utan bara poängtera att vi även i Sverige har bevittnat tråkigheter och att journalister inte behöver försöka svartmåla våran fotboll, för något som hände för flera år sedan, när vi i Sverige också har problem och inte tar vi Turkiskasupportrar och hånar Sverige för detta? Nej, det är pinsamt låg nivå på Aftonbladets journalistik, ni väljer att blunda för den fina fotbollen vi ser under säsongerna i Turkiet för att bara visa det dåliga.

Här har ni istället läckerbitar från Turkiskfotboll:

Dem passionerade läktarna, Tifona, Ramsorna, Stämningen och Fotbollen!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fajMQ4U5o2s]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MrVIUj9aZ8Y]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GtLxpMyh13g]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ed6LcqKEGIo]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DrArYqvz3tw]

Snälla Laul & Co, lös problemen och dem pinsamma scenerna inom svenskfotboll innan ni börjar kommentera och lösa våra. VI skrattar inte åt Svenskfotboll och dem scener vi såg ovan från Sverige, vi skrattar åt den dåliga journalistiken och absurt dåliga nyhetsrapporteringen ni har på Aftonbladet!