Lottat i Turkiska Cupen

Idag har man lottat grupperna till årets upplaga av Turkiska Cupen som i år har ett annat sponsornamn. Förra året hette den Fortis Turkiye Kupasi, men i år är det banken Ziraat som sponsrar vilket innebär att man bytt namnet till Ziraat Turkiye Kupasi. 1:an och 2:an i varje grupp går vidare till slutspel och gruppfördelningen ser ut enligt förljande:
Grupp A:
Tokatspor
Altay
Antalyaspor
Eskişehirspor
Fenerbahçe
* Fener är klara favoriter och lär vinna gruppen, antagligen lär Eskisehir komma tvåa, dock håller jag personligen ett öga på Altay från staden Izmir. Mycket talang finns i den standen.
Grupp B:
Denizli Belediyespor
Orduspor
Ankaragücü
Galatasaray
Trabzonspor
* Dem båda storlagen Galatasaray och Trabzonspor hamnade i samma grupp och båda dessa lär gå vidare, dock kan Ankaragücü ställa till det för något av dessa lag.
Grupp C:
Tarsus İdman Yurdu
Giresunspor
Denizlispor
Bursaspor
Sivasspor
* Bursaspor är klara favoriter, andra platsen är dock mer svårtippad. Både Denizli och Sivas gör ett dåligt år, den som är minst dålig av dessa lär gå vidare.
Grupp D:
Konya Şekerspor
Kasımpaşa
Manisaspor
İstanbul BŞB
Beşiktaş
* Besiktas tar antagligen första platsen däremot är det öppet om andra platsen. Konya Sekerspor är det lag som inte hör hemma i första ligan och bör komma sist, men med tanke på att dem har en stark finansiär och har en gammal talang från Galata, Cafercan, så kan dem bli farliga. Väldigt öppet om andraplatsen…
Första omgången:
Grupp A:
Fenerbahçe-Altay
Antalyaspor-Eskişehirspor
Tokatspor (Står över)

 

Grupp B:
Denizli Belediyespor-Ankaragücü
Galatasaray-Trabzonspor
Orduspor (Står över)

Grupp C:
Giresunspor-Bursaspor
Sivasspor-Tarsus İdmanyurdu
Denizlispor (Står över)

Grupp D:
Manisaspor-Beşiktaş
Konya Şekerspor-Kasımpaşa
İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Står över)