Proffskollen: Fortsatt tungt för Tuncay

Tuncay Sanli välkomnas till sin nya klubb

Den turkiska landslagsmannen som värvades till Stoke City i allra sista stund innan transferfönstret stängde har verkligen inte haft en lätt inledningen i klubben. Att han skulle vara i dåligt skick, träningsmässigt har varit anledningen till lite speltid i början av säsongen men nu efter ett par månader har han fortfarande inte tränaren Peter Coates förtroende när det gäller spel från start. Det har resulterat i många inhopp i slutet av matcherna och en spelare av Tuncays kaliber behöver mer tid än så för att förändra en matchbild. Och många trodde nog att det var droppen för ett par veckor sen när Tuncay efter att ha blivit inbytt i slutet av matchen fick kliva av efter bara ett par minuter när Stoke fick en utvisad. En mycket besviken Tuncay gick raka vägen till omklädsningsrummet.

Hur relationen är mellan spelaren och tränaren idag låter vi vara osagt men när Stoke tidigare under dagen mötte Blackburn på bortaplan fanns Tuncay med i truppen och blev som vanligt inbytt i slutet av matchen när han hoppade in istället för Ricardo Fuller i den 83:e minuten. Matchen slutade mållös och Tuncay har fortfarande inte gjort mål för sin nya klubb. Stoke som för övrigt varken gör- eller släpper in många mål går trots det fortsatt bra i ligan och befinner sig i skrivande stund på en hedrande 9:e plats i Premier League.