Utskåpning i derbyt

Besiktas har kommit igång ordentligt i ligan, efter omgång 6 låg man på en 11:e plats i ligan, men efter 7 raka vinster är man nu på en 3:e plats och är hack i häl på huvudkonkurrenterna Galatasaray och Fenerbahce. Den sistnämnde spelade man igår ut och det var långa stunder lång kö med ful/blåa spelare till korvkiosken. Redan från start drog det igång, vad som skulle komma bli dem senaste årens lättaste derbyseger.

Trots att statistiken visar att Fener hade fler skott mot mål, var det inte många av dem skotten som kändes farliga, kanske 1 men inte mer. Ser man till statistiken ser man även att man bara hade 5 skott på mål, i stort sett alla var plockpotatis för Rüstü i mål. BJK hade 9 skott på mål var av 4 var på mål, vilket visar på vilken effektivitet man hade. Det första målet av Flink var dessutom en läckerbit. Inlägg från vänsterkanten som når Flink vid straffområdeslinjen, på volley drar han till en projektil som Volkan i Fenermålet inte kan göra någonting åt och innan fansen hunnit med att lugna sig efter målet, kommer 2-0 via Bobo, han får bollen i straffområdet, vänder om och SMACK! Rakt upp i nättaket, likt en Bobo på den gamla goda tiden, då han var i form.

Att sedan Ugur Incemn gör 3-0 på offside i slutet, spelar ingen stor roll då matchen redan var avgjord, dock var det snyggt hur Ugur hanterade den pass han fick. Då en touch slår han distinkt in hård bredsida mellan Volkans ben, total förnedring för en målvakt.

Det ska bli intressant att se om BJK kan hålla formen och fortsätta som man gör nu eller om det kommer att vända snart.

Innan jag slutar ska jag nog nämnda Kazim Collins också som spelade som ensam anfallare igår, han var usel och det värsta av allt var, eller komiska, när han fick rött kort… för SNACK! En grov utvisning för att han svor till linje domaren vid ett inkast, det är inte riktigt okej. Man måste ha lite mer omdöme som fotbollsspelare än att lämna sitt lag med en man mindre på planen i ett viktigt derby, dock ska linjedomaren som tog beslutet ha all creed för sin insats. Riktigt bra att han vågar stå på sin uppfattning om vad Kazim ropade till honom och andra domare borde ta efter denne linjedomares agerande. Speciellt Emre Belezoglu som jämnt skriker åt domare, som fick gult för sitt skrikande igår, måste flera domare ha ett öga på. Det fungerar inte att han jämt tror att han äger planen och alla som är därpå. Han har ingen rätt att skrika åt alla och göra armrörelser. Vi har sett det flera gånger denna säsong och snart måste det ta slut och han SKA ha kort även om det är en match mot Kasimpasa och han skriker och gestikulerar mot domaren eller om det är i ett derby som igår. Stå på er domare, visa lite jävla anamma och visa att det är ni som bestämmer!

Grattis alla BJKare!