+ – = 0

Efter förra omgången gjorde Fenerbahces ordförande Aziz Yildirim ett utspel i media där han hårt attackerade domarkåren och hotade med att lämna sin plats som ordförande i Elitklubbarnas förening om det inte blev en förbättring av domarkåren. Han övertalades dock under veckan att fortsätta till det var dags för val för posten.  Men under veckan har domarna, framförallt av Fenerbahce kritiserats hårt. Det är nu man undrar om det kommer att ske den kommande veckan också eller om man gör en kovändning i ärendet.

För faktum är att Fenerbahce vann tack vare eller på grund av, beror på hur man ser det, en domarmiss igår mot Ankaragücü. I den 92:a minuten är bollen nämligen inne för motståndarlaget Ankaragücü, vilket skulle innebära 3-3, men domaren ser inte att den är inne och en felplacerad linjedomare ser det inte heller. Vi kan därmed fastställa att man inte behöver klaga på domarna när dem gör missar i nackdel för sitt egna lag, då det under det långa loppet lär ske situationer i det egna lagets favör också. Likt det som hände med Fener.

Erman Toroglu går på ett bra sätt igenom situationen och illustrerar på sitt egna sätt situationen i fråga för oss tv-tittare: HÄR

Det är nu man undrar om kritiken från Fener kommer att fortsätta även den kommande veckan, eller om det på grund av en miss i eget favör, avtar. Det bäst för fotbollen skulle denna vecka vara om Aziz bey går ut och fortsätter att kritisera och säger att Fener klarade 3 poäng på grund av en domarmiss, något som inte är i linje med Fair-Play andan. Missar sker flera gånger under det långa loppen, både i favör och i nackdel för det egna laget. Man behöver inte göra en så stor grej av det om det är till ens nackdel, för att vara tyst efter en miss i sin egna klubbs fördel. Det är på så sätt vi inte får någon förbättring, för att klubbarna enat inte ligger på i ärendet. Man måste tillsammans på ett bra sätt agera och sätta press på förbundet, så domarnivån höjs i landet!

Lycka till ikväll alla domare!

Yiğit İncedemir’