Alex de Souza flyger mot hundra!

Alex flyger fram!

Om Fenerbahces lagkapten fortsätter i samma stil som under säsongen så kommer han med stor sannolikhet och spränga in sig bland spelare som har gjort över 100 mål i högsta ligan. Skulle han lyckas med den bedriften blir han den tredje utländska spelaren att göra det. Den två första som har lyckats och göra 100 mål i högsta ligan och som inte kommer från Turkiet är Andre Kona (Från Kongo) och bosniern Elvir Bolic.

Enda sedan Alex anlände till Fenerbahce har han öst in mål och även blivit fansens stora favorit. Han har en legendstatus i klubben och det går nog inte och föreställa sig vilken avskedsceremoni han kommer och få den dagen han bestämmer sig för att lämna.

Fram till idag har Alex gjort 90 mål på 161 ligamatcher och sammanlagt 116 mål på 238 tävlingsmatcher för Fenerbahce. Han har även gjort flest mål i Europa för klubben, 14 stycken på 52 matcher och blev även den första utländska spelaren i klubben som vann skytteligan.

Alex kontrakt går ut 2011 och under hösten har det cirkulerat rykten om att han skulle göra samma sak som Roberto Carlos, dvs flytta hem till Brasilien. Men det är något som brassen själv har gått ut och dementerat. Han trivs i Fenerbahce och har inga planer på att bryta kontraktet.