Bolats huvud

Min kamrat ilprofessore skrev för en liten stund om Bolats mål, när han på övertid nickar in en frispark och för sitt lag till Euro League. Vem är då denna Bolat?

Sinan Bolat är född 1988 i Kayseri men lämnade i tidig ålder Turkiet tillsammans med sin familj för ett liv i Belgien. Där han efter 5 matcher i Racing Genk i början av detta år lämnade för spel i Standard Liege. Övergångssumman låg på 150 000 euro och man kan ju idag säga att han betalade tillbaka klubben för den summan. Däremot har han i sin klubb Liege hamnat i strålkastarljuset tidigare då han ifjol i den direkt avgörande finalmatchen av ligan i den 92:a minuten räddade en straff som innebar att laget vann ligan.

Idag stod han för en intressant insats i matchen mot Az Alkmar. Han släppte in 1-0 genom att komma helt fel ut på ett inlägg. I den andra halvleken var han just ett huvud från att släppa in ett mål, som kunde innebära 2-0 för Az. Ett farligt skott utifrån som Bolat ser ut att ha koll på, men då bollen studsar framför honom är den på väg att gå förbi. Men Bolats huvud räddar bollen och skickar ut den till hörna.

Men den stora skrällen för matchen kom alltså i den 95:e minuten. Frispark för Liege, hela laget är i Az´s straffområde och vem är där? Den 193 cm långa målvakten, Sinan Bolat, som flygande nickar in bollen precis under ribban.

Detta en kväll då vi i eftersnacket från matcherna i Champions League har fått se en massa missade nickar, framförallt i matchen mellan Liverpool och Fiorentina.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sbijeqo9zWk]

Det ska bli intressant att följa Sinan´s karriär. Han är bara 21, vilket är en ung ålder för målvakter och han är i dagsläget 3:e keeper i det Turkiska Landslaget. Detta lär stärka hans aktier en aning inför framtiden.

Grattis Liege och Sinan!