Cüneyt Çakır får döma Champions League!

Nu en toppdomare!

För en liten stund sedan skrev Selcuk Dereli att han lägger pipan på hyllan, men nu har vi fått ett mycket positivt besked från FIFA. Nämligen att våran turkiska domaren Cüneyt Çakır har blivit uppflyttad till högsta kategorin för domare. Detta innebär att Cüneyt Çakır nu får döma Champions League och VM-matcher om han blir tilldelad dessa, vilket är ett otroligt kul besked som visar att även Turkiska domarkåren går framåt, trots all den kritik dem får. Det var bara 4 domare som i år som blev uppflyttade till högsta kategorin och våran Cüneyt Çakır var en av dem 4.

Ett annat glädjande besked är att våran turkiska domare Bülent Yıldırım under året har gått upp 2 kategorier och att han nu befinner sig i andra kategorin, den som Cüneyt flyttades upp i från vilket innebär att han får döma internationella mattcher, vilket är glädjande.

Båda dessa besked är tecken på att domarkåren i Turkiet är på väg framåt, något som behövs för att fotbollen i landet ska gå framåt samt att ligan ska bli bättre!

Lycka till alla domare, vi hoppas att ni fortsätter på det inslagna framgångsrika spåret!