Fenerbahce har chansen

Antalyaspor tog emot Galatasaray på fredagsskvällen i en match som öppnade den 16:e omgången av Turkcell Süper Lig.

Trots en dålig start lyckades Galatasaray vände och vinna med 3-2 efter mål av Keita, Kewell och Elano, alla tre värvades inför den här säsongen. Segern innebär att laget nu gick upp i topp av den turkiska ligan, två poäng före Kayserispor och Fenerbahce. Men just Fenerbahce har under lördagsskvällen chans att återigen ta ledningen i ligan OM laget vinner över Ankaragücü på hemmaplan inför tomma läktare.

Fenerbahce har följt upp det fina spelet i Europa League med en negativ trend i ligan där lagen inte har vunnit sedan 25:e oktober då man vann över Galatasaray. Sedan dess har det blivit en oavgjord och tre raka förluster om man bortser från wo-seger över Ankaraspor.

I matchen mot Ankaragücü har spelarna nu chansen att vända den här negativa trenden och förhoppningsvis kan laget avsluta ligan med två raka segrar inför det långa uppehållet på över en månad.

Saknas i Fener gör Kazim-Kazim, Deivid och Önder.

Daum lär ställa upp med ungefär samma elva som han har använt sig av tidigare under säsongen och det betyder att Özer Hurmaci återigen får starta matchen på bänken.

Matchen sänds som vanligt på Lig TV och går att att köpa via DigiTurk WebTV’s hemsida för 9,95 dollar om man inte väljer att utnyttja en av de många streamssändningar som dagens internet har och erbjuda.

Jag avslutar med ett citat angående sexskandalen i Fenerbahce:

“Ben, öyle bir şey söylemedim”

– Christoph Daum