Fenerbahce klart för slutspel i Europa League

Fenerbahce flyger vidare i Europa League

Fenerbahce är klara för slutspel efter bortaseger över Twente igår kväll. Stor matchhjälte för det turkiska laget blev Diego Lugano som höll sig framme på en hörna och nickade in segermålet för sitt lag. Lite ironiskt så var det en av Twentes kortaste spelare, Bryan Ruiz som markerade mittbacken vilket man kan tycka är rätt så konstigt då Lugano älskar de lägena och har gjort flera mål på fasta situationer på i klubblaget- och landslaget.

Det var annars en mycket underhållande match med chanser åt båda hållen men det var Fenerbahce som var det starkare laget mycket tack vare två bra mittbackar i Fabio Bilica- och nämnde Diego Lugano, dessa två höll ihop försvaret och tvingade Twente till avslut utanför straffområdet, vilket iofs höll på att resultera i mål då bollen träffade stolpen två gånger, en gång i slutet av vardera halvlek.

Även Fenerbahce hade bud på fler mål men en storspelande Sandor Boschker i Twentemålet stod i vägen.

Nu återstår bara en match i gruppspelet av Europa Leauge och det är mot överraskningslaget Sheriff från Moldavien, som trots 1-1 hemma mot Steaua Bukarest fortfarande har chans till avancemang, men då krävs det att laget vinner över Fenerbahce på bortaplan samtidigt som Twente inte får vinna borta mot rumänerna.

För Fenerbahces del handlar gruppsegern om att laget nu slipper möta en av de åtta treor från Champions League som går in i slutspelet av Europa League.

***

Har tyvärr inte hittat någon video på Youtube pga ”Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från UEFA.”

Hittade istället det här. ”elveda twente en büyük Fener”

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tV2QZc_Iv7I]