Fenerbahcerykten

Transferfönstret närmar sig med stormsteg och tidningar runt om i världen gör allt för att Silly Season ska leva upp till sitt namn.

Turkisk press skriver att Fenerbahce är nära och värva Tulio de Melo från franska Lille. Samma Lille som laget ska möta i första slutspelsrundan av Europa League. Det skrivs vidare att Fener ska ha försökt och värva den brasilianska anfallaren redan för två år sen men affären stoppades den gången, om det blir någon affär den här gången förväntas transfersumman hamna på drygt 3 miljoner Euro.

Klaas Jan Huntelaar får ingen speltid i Milan och det ryktas om att anfallaren vill röra sig till en ny klubb för att få speltid inför sommarens VM. Flera turkiska tidningar rapporterar om att Huntelaar finns med på Christoph Daum- och Aykut Kocamans transferlista. Daum har tidigare gått ut i media och sagt att han gärna vill ha en ny offensiv spelare och det kan alltså bli holländaren med smeknamnet ”The Hunter”. Det skrivs också att Huntelaar ska ha bett den förre Fenerbahcespelaren Pierre van Hooijdonk om råd angående Fenerbahce.

Den spanska tidningen Marca har publicerat en artikel där det står att Real Madrid jagar en ersättare för långtidsskadade försvararen Pepe. Valet sägs stå mellan Benficas David Luiz eller Fenerbahces Andre Santos. Real Madrid tränaren Manuel Pellegrini ska ha gett sitt godkännande till en eventuell transfer och Madrid-klubben förväntas locka Istanbul-klubben med ett bud på 15 miljoner Euro. Det som talar emot en transfer är att Pepe är mittback och Santos en vänsterspelare. David Luiz i Benfica däremot är mer van och spela mittback till skillnad mot Santos.