Inför: Antalyaspor – Galatasaray

Det är ikväll öppningsmatch av omgång 16 och på planen kommer hemmalaget Antalyaspor ta emot Galatasaray. Ett Galatasaray som blandar och ger, minst sagt. Man går som tåget i Europaspelet, men verkar ha otroligt svårt att stänga matcher i den egna ligan.Senast släppte man in en kvittering i den 94:e minute, mot ett Istanbul B.B. som hade 8 ordinarie spelare borta. Men men, nu är det nya tag och det blir då ingen lätt match.

Haldun Üstünel gjorde igår ett uttalande där han till journalisterna berättade att laget nu siktar på toppen och förhoppningsvis är detta avstampet mot förstaplatsen i ligan, som just nu Kayseri har på 31 poäng. Antalyaspors tränare Mehmet Özdilek, den gamla Besiktas legenden, är dock säker på att hans spelare kommer att vinna och man vill spela en bra fotboll inför sin hemmapublik. Noterbart i Antalya är att man i laget hittar två gamla Galataspelare i form av Necati Ateş och Orhan Ak. Det var ett tag sedan Ak spelade i Galatasaray men jag är säker på att Necati gärna skulle vilja slå till och stänka in en balja mot Galatasaray och visa klubben att man gjorde fel då man petade honom.

Matchstart är klockan 19:00 och huvuddomare för aftonen är Deniz Çoban, till sin hjälp på linjen har han Erhan Sönmez och Asim Yusuf Öz. Spelplatsen är Atatürk stadion i Antalya.

Förväntade startelvor:

ANTALYASPOR: Ömer, Kerim, Yalçın, Orhan, Şenol, Ali Zitouni, Jedinak, Ertuğrul, Sedat, Necati, Djieouha,

GALATASARAY: Leo Franco, Uğur, M. Topal, Servet, Hakan, Ayhan, Barış, Keita, Elano, Arda, Kewell