Inför: Galatasaray – Panathinaikos

Det har blivit dags för den 5:e omgången i Euro League och nu står dem två giganterna från Turkiet respektive Grekland mot varandra igen. Senast lagen möttes spelades matchen i Grekland på Panas hemmaplan och resultatet där blev 3-1 efter att Galatasaray kört över Pana. Men nu är det en ny match och helt nya förutsättningar!

Galatasaray är tvärtemot förra matchen i en djup formsvacka, man har inte vunnit dem två senaste matcherna utan spelat 1 oavgjord mot Manisa och förlorat 1 match emot toppkonkurrenten Bursaspor. Den förstnämnda matchen trodde vi var en säker seger innan kanadensaren Simpson på hörna kvitterade till 1-1. Den sistnämnda mot Bursa var en total genomklappning från Galatasarayssida. Bursa hade allt och Galatasaray skapade inget.

Det ska där av bli nervöst att se hur Galata står sig mot Pana. Pana förlorade senaste liga matchen i en het match mot sin huvudkonkurrent Olympiakos. Man förlorade med 2-0 och vi fick bevittna diverse skandalscener på läktaren och utanför arenan. Med andra ord är det två lag i dålig form som möter varandra och där av ska det bli intressant vem som kommer att dra det längsta strået och lyckas prestera enligt sin normala standard, för faktum är att dessa två lag är topplag i sina båda ligor.

Galatasaray kommer tidningarna ställa upp med följande 11:a

Leo Franco
Sabri
Gökhan Zan
Servet
Hakan Balta
Arda
Mehmet Topal
Mustafa Sarp
Kewell
Elano
Nonda

Matchen sänds på TV4 Sport och inleds klockan 21:00, vi på Bloggredaktionen hoppas på Seger för dem röd/gula krigarna!

SALDIR CIMBOM!