Inför veckans Europa League

Dags att sparka igång en ny omgång av Europa League

Under veckan är det inget Champions League men lagen i Europa League håller igång fotbollseuropa när den femte omgången av gruppspelet ska avverkas. Det här nya formatet av den gamla UEFA cupen är mycket intressant och just denna vecka är väl en del av det förmodar jag. Veckans matcher är nämligen uppdelade i två dagar, onsdag och torsdag vilket ger turneringen mer ”Champions League” känsla vilket jag tror är bara positivt.

För turkiskt del handlar det om Fenerbahce som under onsdagen tar sig an Twente på bortaplan medan Galatasaray spelar hemma mot grekiska Panathinaikos i veckans hetaste match.

Fenerbahce som har hamnat i en liten svacka på sistone reser till Holland under tisdagen och truppen som följer med tränarstaben är; Volkan Demirel, Volkan Babacan, Mert Günok, Diego Lugano, Fabio Bilica, Roberto Carlos, Vederson, Gökhan Gönül, Cristian Baroni, Selcuk, Deniz, Alex, Andre Santos, Deivid, Mehmet Topuz, Ugur Boral, Özer Hurmacı, Daniel Güiza och Semih.

De som saknas i truppen är den sedan tidigare skadade Emre Belözoglu och Colin Kazim-Richards, som nyligen var med om en trafikolycka.

Matchen mot Twente kommer inte att bli lätt och för att Fenerbahce överhuvudtaget ska ha en chans gäller det för spelarna att höja sig ett par nivåer jämfört med den senaste matchen mot Kasimpasa där laget mycket överraskade förlorade på hemmaplan men trots den dåliga formen på sistone leder laget fortfarande den turkiska ligan, en poäng före Besiktas.

Och det gör även Twente som efter en mycket imponerade säsong inte har förlorat någon match i ligan hittills efter 15 spelade omgångar. Det holländska laget spelar en offensiv fotboll och vill säkert bjuda hemmapubliken på ett och annat mål. Laget tränas av Steve McLaren och mycket av deras framgång hänger på anfallstrion längst fram i lagkaptenen Blaise N’Kufo som har gjort över 100 mål för föreningen och kantspelarna Miroslav Stoch (lån från Chelsea) och nyförvärvet från Gent, costaricanen Bryan Ruiz.

Höjdpunkter från första mötet i Istanbul

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0d23IxhghuQ]