Besiktas är utslagna

Europaäventyret är över för den här gången

Det blir inget spel i Europa League för Besiktas. Kara Kartal (Lagets smeknamn på turkiska) hade en liten chans att göra sina konkurrenter Fenerbahce och Galatasaray sällskap i Europa League till våren men en förlust mot CSKA Moskva satte stopp för den planen, nu hade ingen seger hjälpt laget ändå eftersom Manchester United lyckades besegra Wolfsburg.

Besiktas som började matchen bäst hade en jättechans att ta ledningen men chilenaren Rodrigo Tello lyckades missa sitt friläge. Hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål men bristen på en målskytt syntes från långt håll, försvars- och mittfältspelet är det inget fel på men när laget kommer upp i tredje delen av planen så låser spelet sig och de får istället försöka ta avslut utanför straffområdet. Istället var det CSKA som kunde ta ledningen i slutet av halvleken när serben Milos Krasic kontrade in ett mål.

Inför den andra halvleken fanns det bara en sak och göra för Besiktas och det var mål men det skulle dröja ända till den 86:e minuten innan Bobo  hittade rätt och på tilläggstid lyckades CSKA göra ännu ett mål genom Evgeni Aldonin, vilket även blev segermålet.

Som jag skrev innan så hade en segern inte hjälpt laget ändå eftersom Manchester United vann bortamötet mot Wolfsburg. Stor matchhjälte för United blev Michael Owen som gjorde lagets alla tre mål. Imponerade av honom som innan säsongen skrev på ett kontrakt där antalet gjorde mål skulle också fungera som en lön (om jag inte minns helt fel).

Nu får Besiktas istället koncentrera sig på att försvara ligaguldet medan de värsta konkurrenterna Fenerbahce och Galatasaray har både liga- och europa spel att koncentrera sig på.

Kvällens stora snackis var annars Bayern Münchens storseger över Juventus på bortaplan, en match där David Trezeguet gav hemmalaget ledningen men enligt rapporterna var det tyskarna som dominerade och lyckade också vända och vinna efter fyra mål. Ett av bl.a. målvakten Hans-Jörg Butt inslagen på straff.

Resultatet betyder att Juventus nu istället får sikta in sig mot Europa League där de får sällskap av Wolfsburg, Marseille och Atletico Madrid. Dessa lag kan alltså tillsammans med de övriga treorna från Champions League (som avgörs imorgon) ställas emot antingen Fenerbahce eller Galatasaray i fortsättningen men dock inte i första slutspelsomgången.