Mäktig vändning av Bursaspor

Gjorde mål på fel lag?

Bursaspor tog över ledningen i den turkiska ligan sedan laget vänt ett underläge 1-2 till 3-2 i slutminuterna på bortaplan mot hemmastarka Besiktas. Mycket imponerade att laget forsätter att gå bra trots att Besiktas enligt rapporterna fick en orättvist dömd straff med sig. Den stora hjälten i bortalaget blev Tomas Zapotocny, ironisk är han också utlånad till klubben från just Besiktas. Undrar över hur många som vill ha honom tillbaka nu?

Det var annars Bursaspor som öppnade matchen bäst och tog också ledningen i första halvlek genom Ozan İpek. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I den andra så kunde Besiktas både kvittera- och ta ledningen efter två mål av lagets brasseanfallare. Nobre gjorde 1-1 medan Bobo slog in den tveksamt dömda straffen.

Många trodde nog att Besiktas skulle nu hålla ut och vinna matchen men Bursa ville annat, fem minuter före fulltid så kvitterade serben Ivan Ergic och redan nämnda Tomas Zapotocny gjorde alltså 2-3 bara några minuter senare.

Tränaren i Bursa Ertugrul Saglam (en stor hjälte i Besiktas på sin tid) har gjort ett mycket bra jobb med ”Krokodilerna” (Burasspors smeknamn på turkiska). Riktigt kul för den turkiska fotbollen att nya lag blandar in sig i guldstriden.

Resultatet innebär nu alltså att Bursaspor toppar ligan på 35 poäng, ett före både Kayserispor och Fenerbahce som båda har dock en mindre match spelad. Kayserispor tar sig an Antalyaspor på hemmaplan och Fenerbahce möter Trabzonspor på bortaplan under Söndagen i veckans hetaste matchen. Galatasaray som också är med i ligatoppen tar emot Genclerbirligi hemma på Ali Sami Yen.