Pinsam journalistik #4

Det går rykten om att ett par spelare i Fenerbahce har haft sk organiserade ”sex-maraton” på hotellrum i Istanbul och självklart var pressen framme snabbt för att sälja just sina tidningar.

Under torsdagen publicerades en artikel på tyska tidningen Bild’s hemsida där det står att tränaren i Fenerbahce, Christoph Daum har sagt att uppgifterna stämmer vilket fick den tyska coachen och agera och tillsammans med klubben gick han ut och förnekade att han har sagt något. Detta uttalanden finns även på klubbens hemsida.

Och tidigare under fredagen gick nättidningen Goal ut med uppgifterna om Christoph Daum, vilka var i stort sett direkt hämtade från den tyska tidningen vilket också man hänvisade till.

Vad jag inte förstår är varför Goal väljer och publicera en artikel när Christoph Daum via den officiella hemsidan väljer och dementera uppgifterna i stort sett på en gång efter att artikeln har blivit publicerad i Tyskland.

Nu vet jag inte om de här sk ”sex-maraton” har ägt rum eller inte men vidare i Goals artikel står det att dessa spelare nu är transferlistade och förväntas lämna klubben inom kort.

Om nu det har gått så pass långt att spelarna måste lämna klubben hade det då inte stått något om den på klubbens hemsida? Om spelarna är ”skyldiga” och det är något som klubben vill ta avstånd från då jag tror nog på att klubben hade gått ut med uppgifterna gällande detta.

Hur är det med er engelska, tyska eller turkiska?

BILD’s artikel

GOAL’s artikel

Christoph Daum på klubbens hemsida