Proffskollen: Çağdaş Atan

Atans Basel fick ge sig mot Zamora och co.

Den 29-årige mittbacken Çağdaş Atan var i farten ikväll när hans Basel spelade mot Fulham i en direkt avgörande match om vilket lag som skulle göra Roma sällskap i slutspelet av Europa League. Och det var engelsmännen som drog det längsta strået efter 3-2 på bortaplan. Man kan säga att Fulham i princip avgjorde matchen med två snabba mål av anfallaren Bobby Zamora i slutet av första halvleken när hemmalagets försvar inte alls hängde med.

Çağdaş Atan är kanske en av Turkiets ”mest okända proffs”, han värvades till Basel inför den här säsongen och har fått mycket speltid i sin nya klubb. Varför han inte spelar i det turkiska landslaget nu när det är brist på mittbackar är enligt mig oförståligt. Han har två landskamper på meritlistan men det var för över fem år sen och tidigare under karriären har Atan representerat klubbar som Besiktas, Trabzonspor och Energie Cottbus.

Den turkiska U-21 landslagsmannen Serkan Sahin spelar också i Basel men fick stanna kvar på bänken under hela matchen.

*********************************************************************************************************

Galatasaray förlorade för övrigt den betydelselösa matchen borta mot Sturm Graz med 0-1 då laget redan var klara för vidare avancemang i Europa League. Det ska dock noteras att det turkiska laget ställde upp med ett b-betonat uppställning. Lottningen till slutspelet av Europa League kommer att lottas under fredagen och vi här på Turkiskfotboll kommer givetvis och följa upp både vilka som blir deras- och Fenerbahces motståndare i slutspelet.