Proffskollen: Första matchen från start

Äntligen får han mer speltid i sin nya klubb.

I skymundan av Besiktas uttåg ur Champions League tänkte jag skriva lite om hur det går för Tuncay Sanli i Stoke City. I den senaste matchen, borta mot Arsenal fick den turkiska landslagsmannen mycket överraskande chansen från start.

Tuncay Sanli som har haft en jobbig period  i sin nya klubb fick äntligen spela från start och det mot ”självaste” Arsenal på bortaplan.  Som väntat blev det en tuff uppgift för turken och hans lagkamrater och hemmalaget lyckades också vinna med 2-0. Av det jag har läst så gjorde Tuncay inte bort sig och Stokefansen hoppas på fler chanser från start.

Efter matchen handlade det mesta av bråket mellan Tuncays anfallskollega James Beattie och tränaren Tony Pulis.

Mer om bråket efter matchen.

********************************************************************************************************

Aurelio siktar mot stjärnorna.

Andra nyheter från helgen är att mittbacken Serdar Tasci gjorde mål för sitt Stuttgart och att mittfältaren Mehmet Aurelio, som nyligen gjorde comeback från sin långtidsskada återigen fick hoppa in för sitt Real Betis i förlustmatchen mot Real Murcia. Aurelio fick chansen i drygt femton minuter men lyckades inte förändra matchbilden. Turkbrassen gjorde som sagt comeback för ett par veckor sen och har sedan dess fått agera inhoppare i tredje matcher (inklusive helgens match).

Det är svårt att säga var Mehmet Aurelio, som innan skadad var Turkiets bästa defensiva mittfältare står just nu. Självklart är det inte rättvist och bedömma honom efter en lång skadeuppehåll men det känns ändå som om andra divisionen i Spanien inte är rätt plats för honom. Han har större kvalité än så och är inte jättegammal precis, men återstår att se om han kan komma tillbaks till gamla fina form och förhoppningsvis hjälpa upp sitt lag eller om han söker sig till en ny klubb.