Proffskollen: Mevlüt Erdinc fortsätter att gå bra

Den turkiska landslagsmannen Mevlüt Erdinc som har varit skadedrabbad den här säsongen fortsätter att gå bra i den franska storklubben Paris SG, i helgen var han med och sänkte St Etienne med ett mål och en målgivande passning. Erdinc som förra året gjorde 11 mål för sin klubb har den här säsongen hunnit med 6 mål på 11 matcher för PSG som sladdar rejät i den franska ligan och ligger för närvarande på 10:e plats efter 16 spelade omgångar.

Mevlüt Erdinc som är född och uppvuxen i Frankrike väntar dock fortfarande på sin stora genombrott i landslaget och har bara gjort 1 mål på 9 landskamper. Han har tidigare under karriären även representerat Sochaux där han också gjorde en hel del mål.

*********************************************************************************************************

En annan turkisk spelare som har varit i farten den här helgen är Burak Kaplan som gjorde sitt första mål för sin klubb Leverkusen när laget spelade 2-2 borta mot Hertha Berlin. Han hoppade in i halvtid och räddade en poäng åt i den 90:e minuten. Kaplan som är 19 år gammal är bara en av många spelare med turkiskt ursprung i Tyskland. Han har ännu inte representerat något landslag, vare sig i A-landslag eller ungdomslandslag och enligt rapporterna så vill han gärna spela för det turkiska landslaget, vilket är ett gott tecken för de turkiska fansen.