Proffskollen: Tuncay mållös

De flesta ligor har gått i vinteride men de engelska ligorna kör på som vanligt under ”julledigheten”.

Tuncay Sanli som har tagit en fast plats i Stokes startelva fick lämna planen mållös efter ca 60 minuters speltid i den svåra bortamatchen mot Manchester City.

Den turkiska U-21 landslagsmannen Jem Karacan (Bilden) gjorde ett kortare inhopp under gårdagen när hans lag Reading spelade 1-1 hemma mot Swansea.

Jem Karacan, 20 år är född och uppvuxen i London. Pappan är från Turkiet medan mamman kommer från England. Moderklubben är Wimbledon men sedan några år tillbaka spelar han för Reading. Men det är först den här säsongen som han har tagit en ordinarie plats. Under de två senaste åren har han varit utlånad till både Bournemouth och Millwall.

Karacan har representerat de flesta turkiska ungdomslandslagen och gjorde debut i U-21 landslaget för något år sen och har sedan dess varit bofast i truppen. Han spelar helst på det centrala mittfältet och har gjort kring 50-tal tävlingsmatcher i England och även ett par mål.

Jem Karacan var i tidig ålder på väg till hans pappas favoritlag Galatasaray men problem med det turkiska språket satte stopp den gången.