Roger Lemerre ny tränare för Ankaragücü

Den franske tränaren Roger Lemerre med meriter från det franska landslaget har skrivit på ett halvårskontrakt med Ankaragücü. Lemerre var med som assisterande tränare till Aimé Jacquet när denne förde Frankrike till VM-guld på hemmaplan 1998. Två år senare var det han själv som förde Frankrike till EM-guld. Efter VM 2002 fick han sparken efter fiaskot i Japan och Sydkorea.

Han har sedan dess varit tränare för Tunisien och Marocko. Bäst gick det i Tunisien där han tillbringade över 6 år och förde laget till bl.a. seger i Afrikanska mästerskapen 2004.

Roger Lemerre som snart är 70 år har alltså skrivit på ett halvårskontrakt och är den som ska försöka få ordning på laget från Ankara som mestadels har dragit på sig svarta rubriker den här säsongen. Återstår att se hur det går.

Tidigare under dagen fick han iaf se sitt nya lag förlora mot Sivasspor på hemmaplan med 2-3.

Övriga resultat under dagen:

Gaziantepspor 2-1 Denizlispor

Eskisehirspor 0-0 Diyarbakirspor

Kayserispor 1-2 Antalyaspor

Kasimpasa 3-1 Manisaspor