Silly Season: Fatih Tekke på gång till Trabzonspor

Fatih Tekke vill flytta hem till Trabzon. Här "tystas" han ner av Peter Fröjdfeldt.

Fatih Tekke till vardags i ryska Zenit S:t Petersburg sitter på ett kontrakt som går ut till sommaren men han vill redan nu flytta hem till Trabzon där karriären en gång startade. Trabzonspor vill också ha hem honom redan nu och det enda som återstår nu är att laget kommer överens med Zenit. Jag har inte koll på Trabzons ekonomi men har läst att affären kan bli dyr. Vi får se hur Zenit väljer att gå vidare med det här, om man låter honom gå till Trabzon för en ”rimlig” summa eller om han lämnar klubben på free transfer när kontraktet går ut.

Fatih Tekke har spelat över 200 matcher för Trabzonspor och gjort nästan 100 mål på de matcherna, han har även representerat klubbar som Altay och Gaziantepspor. Tekke försvann till Ryssland 2006 och har sedan dess varit en stabil målskytt för sin ryska klubb. Han har även vunnit den ryska ligan men karriärens största bedrift måste nog ändå vara UEFA Cup- och UEFA Super Cup titlarna som Zenit vann under 2008.