Silly Season: Kris Boyd till Fenerbahce?

På väg till Turkiet trots allt?

För ett par dagar sen rapporterade vi om att Glasgow Rangers-spelaren var på väg till Turkiet- och Galatasaray (läs här) och nu ryktas det att även Fenerbahce har gett sig in i kampen om skyttekungen från Skottland. Kris Boyd som har gjort över 150 mål i den skotska ligan jagas av flera klubbar runt om i Europa och häromdagen publicerade The Scottish Sun en artikel med rubriken Turks fight toon for Boyd. Kris Boyd verkar ha ett bra målsinne och sådana spelare är självklart alltid jagande även om den skotska ligan inte står högt i kurs så ska man ändå ta artikeln, som alltid när det gäller rykten, med en nypa salt. Eller var det en stor näve salt?

I vilket fall som helst står det i texten under rubriken att Fenerbahces sportdirektör Aykut Kocaman redan har varit på resa i Skottland för att diskutera en eventuell övergång och att budet ska ha legat på 1,5 miljoner pund (vilket låter tok för lite för en spelare som har gjort över 150 mål.) Det som dock gör mig skeptisk till en värvning är att The Scottish Sun väljer och citera den tyska tidningen som publicerade en artikel om Christoph Daum angående ”sexskandalen i Fenerbahce”. En artikel som jag skrev tidigare om att Christoph Daum fullständigt dementerar på klubbens hemsida.

Vidare står det i artikeln att Fenerbahce har transferlistat de spelare som ska ha varit med i den här ”sexskandalen” och att Christoph Daum ska ha tröttnat på anfallaren Daniel Güiza.

Om man bortser från innehållet i texten så verkar Kris Boyd vara en intressant anfallare som också gör en hel del mål, men hans facit i Europa är inte lika imponerade och frågan är hur han hade klarat av spelet i Turkiet? Helt klart är det iaf att det känns som om Fenerbahce behöver en ny anfallare eftesom Güiza missar alltför många chanser och det har inte en klubb som Fenerbahce råd med. Man vinner matcher genom att göra mål och för tillfället så håller tyvärr Güiza inte det mått som både fansen och klubben önskar.