Svenskkollen i Turkiska ligan

De är inte så många men det kan alltid vara kul och läsa om hur det går för de svenska spelarna i Turkiet.

Isa Bagci (Bursaspor)

Värvades inför säsongen men det har bara blivit fyra matcher i klubbens A2-lag (Reserv/Junior) där han bl.a. slåss om en plats med supertalangen Muhammet Demir. Har dock fått mer speltid på sistone och även gjort ett mål.

Labinot Harbuzi (Genclerbirligi)

Är den av svenska spelarna som går bäst just nu. 13 matcher och 2 mål har det blivit för Harbuzi. Har även dragit på sig ett gult kort. Har tränarens förtroende och gjorde även bra insatser mot de tre storklubbarna Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray. Missade ett par matcher pga av skada.

Sinan Ayranci (Genclerbirligi)

Sinan Ayranci har i stort sett gått skadad under hela säsongen och inte fått någon speltid alls, varken i A-laget eller juniorlaget. Har kontrakt fram till 2013.

Tobias Linderoth (Galatasaray)

Den skadeförföljda mittfältaren har inte haft det lätt under sin karriär i Galatasaray. Sex matcher i Turkiet har det blivit den här säsongen. Sitter på ett kontrakt som går ut till sommaren och det ska nog mycket till om Galatasaray förlänger den.

Erkan Zengin (Besiktas)

Erkan Zengin har inte fått spela något den här säsongen. Det blev fyra matcher ifjol. Får som bäst sitta på bänken. Har ett kontrakt till sommaren 2011.

Jag har väl inte glömt bort någon?

*********************************************************************************************************

Kan för övrigt även rapportera om de två fd Malmöspelarna Jimmy Dixon och Gabriel som spelar i Manisaspor. Jimmy Dixon har spelat 10 matcher så här långt men drog på sig rött kort i matchen mot Antalyaspor och fick då även flera matchers avstängning medan Gabriel är spelklar för sin nya klubb först i Januari.