Turkiet och EM 2016

Turkiet är en av dem tre nationerna tillsammans med Frankrike och Italien söker till att få arrangera EM 2016. Igår presenterade Turkiet dem planerna som man har inför arrangemanget och det är intressanta planer man har som inte bara skulle gynna fotbollen utan även nationen och städerna som man vill satsa på. Men även om arrangemanget inte blir av verkar det bli ett par nya arenor i Turkiet som vi kan glädjas av. Man har i sina planer tänkt att förbättra Ataturk Olympiat Stadi som är den arena där Milan och Liverpool spelade Champions League finalen 2005. Detta är för det första ett beslut som vi väntat på. På grund av att kortsidorna är låga lider fotbollen och alla idrott som sker på arenan enormt, då vinden förstör. Arenan är nämligen lite utanför staden på en höjd och det blåser enormt mycket. Skulle man kunna stänga kortsidorna, vilket man pratat om i flera år, så skulle fotboll kunna spelas och med tanke på att man förbättrat infrastukturen till arenan så kan arenan bli en framtida stadion för landskamper!

Förutom Ataturk Stadion, kommer man att spela på Galatasarays nya arena, vilket innebär att man inte kommer att använda Fenerbahces Sukru Saracoglu. Därtill kommer man att använda sig av arenor i Kayseri, Izmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskisehir och Ankara.

Mer om mästerskapet kommer att komma på Turkisfotboll!

Loggan för Euro 2016