Ustunel till Paris

Galatasaray vice ordförande och sportchef, som stått för senaste årens kanon värvningar, på pappret i alla fall, har enligt nyhetsrapporteringar åkt till Paris, vilket vi supportrar direkt tolkar som en resa för att värva spelare. Vem spelaren eller spelarna är, vet vi i dagsläget inte, men det ryktas om att det är en anfallare från Paraguay, vid namn Pablo Velazquez som man vill värva. Priset ska enligt nyheterna vara 3 miljoner för anfallare som är 22 år och som i den inhemska ligan gjort 22 mål på 29 matcher.

Frågan är om detta stämmer eller inte, personligen tror jag inte att det stämmer då Haldun Ustunel hittills under sin tid som sportchef alltid har kommit tillbaka med spelare som vi knappt hört om i media, vilket gör att denna värvning som nu nått ut i media sjunker drastiskt i sannolikhet.

Personligen har jag inställningen att Galatasaray bör värva från närområdet, vilket man lyckats med i tidigare epoker. Rumänska spelare har gått bra i Galatasaray och spelare från Balkan har tidigare gått bra i Turkiet, varför inte fortsätta på den vägen och värva från närområdet istället för att värva dyrt från Sydamerika? Speciellt under dessa tider då Balkanfotbollen går framåt. Dessutom kanske man bör öppna sig för att värva från Asien, en marknad som står nästintill orörd bortsett från Premier League. Med tanke på den etniska gemenskap Turkiet har och med den diplomatiska relation Turkiet har, bör man exponera sin liga på ett smart sätt till Asien.

Turkiska lag behöver tänka i nya banor och i mina ögon ser jag Galatasaray som en förening som kan vara pionjär. Då man dessutom har en bra grund att arbeta på, så kör för i hel???e!