Vilken utlänning ska petas i BJK?

Under hösten har Besiktas haft sin mittfältare, argentinaren Matias Delgado skadad. Ledningen gjorde fulingen att istället för att registrera honom som den 8:e utländskaspelaren, valde man att värva in Rodrigo Tabata från Gaziantepspor för att på så sätt ersätta Delgado samt fylla upp sin kvot på antal utläningar man får ha. Vilket är till antalet 8:a. Men nu är hösten över och Delgado börjar att närma sig spelskick. Detta innebär att om BJK vill spela med Delgado och då registrera honom, måste man släppa 1 spelare. Frågan är då vilken spelare man kommer att släppa.

Just nu har man i truppen:

Tomas Sivok (Back)

Matteo Ferrari (Back)

Michael Fink (Innermitt)

Fabian Ernst (Innermitt)

Rodrigo Tello (Yttermitt)

Bobo (Anfallare)

Tabata (Offensivmitt)

Filip Holosko (Anfallare)

Någon av dem ovanstående herrarna måste bort från klubben och frågan är vem man kommer att plocka bort. I min mening sitter backarna Sivok och Ferrari säkert, det vore dumt att bryta en av ligans bästa mittbackspar. Att dessutom förstöra det stabila tyska innermittfältet med Fink och Ernst kan vara riskabelt. Det är dessa två som tillsammans har sett till att man fått övertaget på mittfältet och på så sätt vunnit viktiga matcher. Där med är det i min mening 3 spelare som kan släppas, Tello-Bobo-Tabata. Jag räknar inte in Holosko för han är i min mening livsfarlig för oss motståndare. Bättre anfallare får man leta efter, han skjuter bra och hårt, samtidigt som han är stor i kroppen och löper snabbt, att släppa honom vore tjänstefel. Där av är det dem tre sydamerikanerna Tello-Bobo-Tabata som är närmast att räknas bort. Bobo var innan säsongen på väg bort till Grekland, men affären skedde inte och Bobo har varit loj under hösten, visserligen har han sakta börjat komma igång, vilket talar lite för Bobo.

Tello är upp och ner, han har inte varit så bra som han var för något år sedan, men han funkar, detta innebär att Tabata är den som är närmast att lämna. Men med tanke på att man värvade Tabata så pass dyrt över 4 miljoner euro och Serdar Kurtulus fick man ge för att få honom, så vore det väldigt underligt om man inte gav honom chansen på riktigt. Men jag tror att BJK´s ledning som är kända för underlig transferpolitik, kommer att släppa Tabata och på så sätt ha gjort en av dem sämsta värvningar i ligans historia.

Vi får se vad som händer, men jag sätter mina pengar på Tabata.

Offras Tabata?