AIK ryktena tar aldrig slut

Jag vet inte vad det är med AIK och Turkiskmedia i år, men av någon anledning är det en massa rykten hela tiden. Obolo var på tapeten och det visade sig att våran källa hade rätt då han berättade att Manisaspor var intresserade av Obolo. Dock verkar det inte som att Obolo hamnar i Turkiet, utan att han hamnar i Argentina. Utöver Obolo har både Martin Mutumba och Markus Jonsson nämnts i samband med Turkiskaklubbar och nästa person som ”ryktas” vara på väg är denna gång mittbacken och holländaren Jos Hooiveld. Hooiveld som värvades till AIK inför säsongen 2009 visade sig vara en riktigt bra mittback och han har tillsammans med sina kamrater i backlinjen varit Allsvenskans stabilaste den gångna säongen.

Nu skriver media att Hooiveld kan vara lösningen på mittbacksproblemet i Galatasaray. Vi trodde en lösning var nära när Ricardo Costa var på väg, men i sista stund hamnade han istället i Valencia. Nu tyder vaga rykten på att Hooiveld kan vara lösningen på mittbacksproblemet. Jos som är 26 år och 1.91 meter lång ska enligt media vara värd 2,5 miljoner euro enligt AIK, men Ustunel är endast villig att ge omkring 1,5 miljoner.

Detta rykte känns inte alls lika starkt som Oboloryktet och våra källor i Turkiet säger att detta ska tas med en stor nypa salt, om Galatasaray värvar en mittback, kommer namnet inte att komma ut i media innan hemsidan www.galatasaray.org bekräftar affären. Vilket vi bevittnat flera gånger sedan Haldun Ustunel tog över rollen som värvningsansvarig. Sannolikheten för värvningen är där med mycket låg. Dessutom stundar det Champions League spel för AIK i höst, hur villiga är AIK att släppa sin bästa mittback inför det?