Alanzinho sänkte Ankaragücü!

Den brasilianska spelaren Alanzinho som för ett par år sedan slog igenom i norska Stabæk hjälpte sitt Trabzonspor till seger när laget tidigare under kvällen besegrade Ankaragücü med 2-0 på bortaplan. Efter en mållös halvlek var det Trabzon och främst Alanzinho som tog takt i taktpinnen. 1-0 gjordes av Umut Bulut, snyggt framspelad av brassen och efter ledningsmålet var det hemmalaget som tog över och skapade de farligaste chanser. Men när ett lag trycker på offensivt blir det nästan alltid kontringar bakåt och då var det Alanzinho själv som punkterade matchen med en mycket elegant lobb över målvakten Serkan Kirintili i Ankaragücümålet. Segern innebar att Trabzonspor gick förbi Galatasaray som dock har en mindre match spelad och toppar nu alltså Grupp B.

Alanzinho som hade en rätt så jobbig första halva av säsongen verkar ha kommit igång på riktigt allvar under tränaren Senol Günes. Det ska bli spännande och se vad Trabzonspor kan hitta på när vårsäsongen drar igång nu när Senol Günes har varit med ett tag plus ett par nya spelare i truppen.