De turkiska ligaspelarna i Afrikanska mästerskapen: Gruppspelet

Här nedan kommer en sammanfattning på det hur gick för de turkiska ligaspelarna i Afrikanska mästerskapen.

Gruppspelet är avklarad och härnäst väntar kvartsfinal för de åtta länder som gick vidare till slutspel. Afrikanska mästerskapen har annars skakats av det som inträffade Togos landslag på väg till Angola.

Följande spelare har varit med i årets mästerskap;

Kamerun Souleymanou Hamidou (Kayserispor) och Rigobert Song (Trabzonspor) Elfbenskusten Abdul Kader Keita (Galatasaray) Egypten Abdel El-Saka (Eskisehirspor) Gabon Bruno Zita (Sivasspor) och Roguy Meye (Ankaragücü) Benin Chrysostome Damien (Denizlispor)

Reservmålvakten Hamidou har suttit på bänken i alla Kameruns matcher. Song fick stå över första matchen, spelade från start i andra och var åter på bänken i den sista. Kamerun gick vidare till slutspel med nöd och näppe. Keita har fått agera inhoppare i Elfbenkustens matcher som också är vidare till slutspel. El Saka satt på bänken i de två första matcherna men fick chansen i den sista för Egypten som med tre raka segrar övertyger i mästerskapet. I Gabon som åkte ut pga sämre målskillnad har Zita och Meye spelat i varje match. Och i Benin som åkte ut i gruppspelet har Damien spelat varenda minut av alla tre matcherna.

Fyra väntade spelare är fortfarande kvar i mästerskapet och vi på turkisk fotboll kommer givetvis att följa upp deras insatser.