De turkiska ligaspelarna i Afrikanska mästerskapen: Kvartsfinaler

Eskisehirspors Abdel El-Saka är den enda av de turkiska ligaspelarna som är kvar i Afrikanska mästerskapen men han fick ingen speltid alls när Egypten slog ut Kamerun i en av kvartsfinalerna. Den stora matchhjälten blev Turkietbekantingen Ahmed Hassan med många fina år i Kocaelispor, Denizlispor, Genclerbirligi och Besiktas. Han såg med sina två mål till att Egypten är på väg mot sin tredje raka titel i Afrikanska mästerskapen, även om det andra målet borde aldrig ha godkänts då bollen aldrig var över linjen. I Kamerun satt Rigobert Song på bänken under hela matchen.

Även Abdulkader Keita är utslagen ur turneringen sedan Elfenbenkusten förlorat en rysare mot Algeriet. Keita hoppade in i slutet av matchen och gav även sitt lag ledningen men Algeriet lyckades vända och vinna.