De turkiska ligaspelarna i Afrikanska mästerskapen

Den tuffa backen Chrysostome Damien från Denizlispor med meriter från de lägre serierna i Italien samt franska Metz har blivit uttagen i Benins trupp till de Afrikanska mästerskapen. Damien är en aggressiv spelande back som har dragit på sig ett rött- och sex gula kort på tretton matcher i ligan så här långt in på säsongen.

Det är nu bekräftat att Bruno Zita från Sivasspor och anfallaren Roguy Meye från Ankaragücü kommer att ingå i Gabons trupp.

De övriga spelarna från Turkcell Süper Lig som också kommer att delta i mästerskapet är Abdul Kader Keita (Elfenbenkusten) från Galatasaray, Abdel El-Saka (Egypten) från Eskisehirspor, Souleymanou Hamidou (Kamerun) från Kayserispor och Rigobert Song (Kamerun) från Trabzonspor.

De Afrikanska mästerskapen startar 10 Januari och årets turneringen spelas i Angola. Vi på Turkisk fotboll kommer givetvis och rapportera hur det går för de turkiska ligaspelarna.