Det blev Shabani Nonda

I och med att Galatasaray gjorde klart med Giovani dos Santos på lån till resten av säsongen stod det klart att en utländsk spelare var på väg bort från klubben då man bara får ha 8 utländska spelare registrerade i Turkiet.

Det ryktades om bl.a. Harry Kewell då denne är skadad för tillfället men det blev till slut Shabani Nonda som fick lämna klubben till förmån för Giovani dos Santos. Rätt eller fel? Det kan nog diskuteras men med tanke på att Nonda har gjort flest mål för Galatasaray under säsongen så tror jag inte att han är speciellt glad över det här beslutet, lägg därtill också att transferfönstret stänger om några dagar vilket kan försvåra för Nonda att hitta en ny klubb under resten av säsongen.

Och det är den stora anledningen till att jag är skeptisk för sådana här handlingar. Galatatsaray har alltså valt att säga upp kontraktet på två utländska spelare för att hämta in två nya. Att man bryter kontraktet med Tobias Linderoth kan jag förstå då han knappt har spelat för klubben men att man gör det med Nonda köper jag inte. Det känns inte rätt att bryta kontraktet med en spelare bara för att hämta in en ny bara några dagar innan transferfönstret stänger. Galatasaray siktar såklart på ligaguldet och då har väl ledningen kommit fram till att chanserna är större med Giovani än med Nonda. Om så blir fallet om ett par månader återstår att se.

Precis som fotbollstoken skrev så kommer säsongsavslutningen att bli mycket spännande och det jag mest ser fram emot är om Galatasarays ”storsatsning” fungerar?