En turk i finalen av Afrikanska Cupen!

Imorgon spelar Ghana mot regerande dubbelmästarna Egypten i årets upplaga av Afrikanska Cupen. Ett Ghana som överraskat stort då man har många ordinarie spelare borta och storstjärnan Essien blev skadad tidigt i turneringen. Men det som är lite fränt är ändå att vi har en Turk på planen imorgon, ingen mindre än Faruk Gürsoy som är målvakt i Ghana. Nu undrar ni vem den bänknötaren är, men det är faktiskt Ghanas första målvakt Richard Kingston vi pratar om. Kingston kom nämligen i ungålder till Turkiet som en lovande talang, när Galatasaray försökte sig på en ungdomssatsning, tillsammans med Kingston kom 7 andra ghananska spelare bland annat Appiah som senare i karriären spelat för Juve och Fenerbahce.

Faruk Gürsoy eller om ni så vill Richard Kingston har förutom Galatasaray även spelat för fem andra turkiska klubbar. Han har även en karriär sedan tidigare i svenska klubben Hammarby dit han värvades på lån efter VM 2006.

Ni kanske kommer ihåg Hakan Şükür som spelade i Galatasaray och som slagit rekord efter rekord i Turkiet, denne var Kingstons stora idol under sin tid i Turkiet och där av gav han sitt barn namnet Hakan Şükür faktiskt.

På planen finns annars 2 bekanta för turkiskfotboll, Ahmed Hassan som hade ett flertal fina år i Genclerbirligi och Besiktas är lagkapten i Egypten, ett Egypten där vi även hittar Eskisehirs´s El Saka.

Vi önskar båda lagen lycka till och hoppas på en bra och sevärd final!

http://www.galatasaray.org/images/haberler/86/B_6051_25b.jpg