Eskisehirspor och Denizlispor byter spelare

Anfallaren Souleymane Youla har skrivit på ett 2,5 års kontrakt med jumbolaget Denizlispor. Youla som ryktats vara på väg bort från ”Es, Es” under en längre period lämnar nu alltså klubben i utbyte mot Caner Celep plus pengar.

Youla var under förra säsongen en av Eskisehirs bästa spelare och gjorde 13 mål på 31 matcher men har haft problem under säsongen och bara nätet 3 gånger på 14 matcher. Och med tanke på att ”Es, Es” nyligen gjorde klart med två anfallsspelare kommer inte den här övergången som någon överraskning precis.

Det var i början av 2000-talet som Youla slog igenom i Genclerbirligi dit han flyttade efter två säsonger i Belgien, bl.a. spelade han i Anderlecht. Efter de strålande åren i Gencler värvades han av storklubben Besiktas men där stannade han bara i en halv säsong då franska Metz ryckte i honom. Under sin tid i Besiktas hann Youla med och sänka Malmö FF i dåvarande UEFA-cupen. Han gjorde tre mål i matchen på Malmö Stadion om jag inte minns helt fel.

Och redan efter en halv säsong lämnade han Metz för att spela för Lille där han stannade i två säsonger men succén uteblev så han återvände till Turkiet och Eskisehirspor. Och nu skall han alltså försöka rädda kvar Denizlispor i högsta divisionen.