EXTRA: Kazim-Kazim och Önder Turaci får lämna Fenerbahce!

Fenerbahce har idag gått ut med ett officiellt pressmeddelande om att både Colin Kazim-Richards och Önder Turaci får söka sig till andra klubbar då deras tid i klubben är på väg mot ett slut. Ledningen har tröttnat på spelarnas liv utanför planen, som bl.a. lett till att spelarna har skadad sig vilket egentligen borde vara oacceptabelt och det har väl också ledningen insett. Klubben dementerar dock uppgifterna om att båda skulle ha fått sparken vilket många tidningar verkar tro utan Kazim-Kazim och Önder har fortfarande kontrakt med Fenerbahce men Fener är alltså redo att sälja spelarna om det dyker upp rätt bud. Spelarna har båda ett pris i sina kontrakt (vilket inte är officiellt) och om någon annan klubb matchar detta så kan en försäljning bli aktuell.

Vad ska man säga? Som jag skrev i ett annat inlägg för några dagar sen så har jag full förståelse för det här eftersom spelarna har gjort saker vid sidan om planen som man egentligen inte borde ha gjort. Visst är privatlivet ens egen sak men ibland får man som fotbollsspelare tänka om och behöver då inte leva ”ett rockstjärna liv”. Att Kazim-Kazim skadar sig på en morgon på väg till träning och Önder efter en nattklubbsbesök är självklart oacceptabelt och egentligen är det ingen snack om saken. Spelarna har agerat väldigt oproffesionellt och Fenerbahce gör väl det enda rätta i att försöka och göra sig av med spelarna. Det har helt enkelt blivit för mycket fokus på vad som spelarna gör och har gjort utanför planen och det är väl inte direkt vad klubben hoppats på. Och nu väljer man alltså att gå skilda vägar. Helt rätt. Nu återstår väl egentligen bara att spelarna lyckas hitta andra klubbar att spela i, vilket jag tror inte blir så lätt med tanke på deras rykte, vidare ska ju även också dessa klubbar vara beredda att betala den summa som finns i kontraktet och är den alltför hög så finns det alltid en risk att det inte blir någon affär. Nu vet jag inte hur klubben ser på en eventuell utlåning men det kan också vara ett alternativ.

Förhoppningsvis så blir det så att både Önder och Kazim lämnar klubben relativt snabbt så att alla parter kan gå vidare för om varken Önder eller Kazim eller någon av de inte försvinner under Januari kan det bli att mycket energi läggs åt något annat än det som sker på fotbollsplanen. Dessutom vore det bara onödigt att ha en spelare på kontrakt som ändå inte får spela matcher (och knapp träna ordentligt) under resten av säsongen och det skulle bara störa resten av laget.

Så fort vi vet mer information om vad som kommer att hända med Kazim-Kazim och Önder så rapporteras det här på Turkiskfotboll.

På återseende!